logo-image

En Cavalier King Charles från Hälsingland

Blogg

 

Följ mej här på bloggen, det är här jag skriver mest.....


 

Det var skönt.....

24 okt 2020

Det var skönt med en lång morgonpromenad.

Minusgrader på termometern och frost på marken, vindstilla så husse tyckte det var skönt också. Vi gick en extra lång tur i Delsbo och dess omgivningar.

Vid gamla järnvägen gillar jag att gå för där kan jag få vara lös en stund. Det är så lätt att springa riktigt fort där och det tycker jag om.

Så är det så mycket att lukta på då många hundkompisar går här. Ibland tycker husse att jag stannar och nosar för länge, då ropar han på mej så jag springer direkt till honom, då får jag beröm.

Igår kväll jobbade matte så då brukar jag få sitta på hennes stol när husse äter middag. Jag brukar få smaka en liten bit då husse ätit färdigt när han ställer tallriken på diskbänken. Han hade gjort jättegoda biffar som jag gillade väldigt mycket.

Nu skiner solen idag så det blir nog en lång promenad till i eftermiddag så jag ska nog sova en stund först.

Ha de sååå bra alla ni där ute!

Nosspussar från mej.....

/SIGGE

Då är det snart.....

20 okt 2020

Då är det snart vinter.

Idag har den första snön fallit från himlen här hos oss i Delsbo. Än så länge syns det knappt på backen. Jag tycker det ska bli kul när snön blir kvar ute, jag gillar det. Husse däremot tycker inte om snö och vinter har han sagt. Det som då är bra är att han i alla fall går lika mycket och lika länge när vi är ute även om det är kallt och snöigt. Jag har träffat många hundar som inte gillar när det är busväder ute och inte vill gå ut. Jag tycker det spelar ingen roll vad det är för väder ute.

Helgen som var nu senast var vi ute med båten och besökte en ö ute i skärgården. Det var nog sista turen för i år har husse sagt. Jag tycker det är sååå kul att vara i båten och gå iland på alla fina öar med en massa nya dofter. Så är det så mysigt att få vara nära husse o matte som det blir i båten. På nätterna får jag ligga i deras sängar precis som hemma. 

När vi åker på vattnet och motorn brummar så brukar jag ligga och sova tills vi kommer fram.

Det blir ju mörkt så tidigt på kvällen och det är ju mycket mörkare ute på sjön mot hemma. När vi skulle gå sista kisspromenaden var det ju becksvart ute men husse hade pannlampa så det gick ju bra.

Jag måste erkänna en sak..... jag är väldigt morgontrött! Jag ligger och sover ända tills vi går ut, det är så mysigt på morgonen. Så nu måste jag fortsätta att sova en liten stund till.

Vi hörs snart igen, nospussar till er alla.....

/SIGGE

 

Vad kul det var.....

10 okt 2020

Vad kul det var idag med husse

Vad var det som var så kul? Jo att vi var på lååång promenad i det härliga vädret. Vi var i en skog och det var sååå kul. Ibland fick jag gå utan koppel och då skötte jag mej ordentligt.

Det luktar så gott på många ställen i skogen, men det är ju så mycket löv som är i vägen. Ofta säjer husse till mej "nu går vi....." för jag vill ju gärna lukta lääänge ibland.

Det tråkigaste just i dessa dagar är tratten som jag måste ha på mej ibland. Den är jag inte riktigt vän med. Om jag inte slickar på bandaget så slipper jag tratten har husse sagt, men jag glömer ju bort så ofta.

Det bästa är ju att nu har jag fått sovit utan tratt i husses säng och det har gått bra. Men på morgonen när jag vaknar vill jag slicka på onda tassen och då åker tratten på.....

Nej, nu är jag trött efter promenaden så nu ska jag sova lite.

Nospussar från mej.....

/SIGGE

 

Jag gillar inte.....

7 okt 2020

Jag gillar inte den här tratten jag fått på mej!

Idag har husse varit med mej till veterinären eftersom jag gjort mej illa i höger framtass. Jag fastnade med sporren när jag skulle hoppa ner från båten i helgen. Jag har haft ont ett par dagar.

Nu ska jag ha bandage i 4 dagar och husse eller matte ska regöra och byta bandage varje dag. Så har jag fått en tratt som jag ska bära i en hel vecka..... den gillar jag inte riktigt.

Annars mår jag ganska bra och äter med god aptit. Kanske jag börjar vänja mig redan med tratten. För nu ska jag nog vila en stund......

Nospussar från.....

/SIGGE

Stackars mej.....

5 okt 2020

Stackars mej nu när jag fått ont i tassen.

När vi var i båten och jag skulle hoppa ner så fastnade jag med tassen på vägen ner. Det var sporren på höger tass som fastnade. Nu har sporren vridit sig och ändrat läge. Jag har lite ont men inte så mycket. När jag har ont brukar jag slicka på tassen. Husse har ringt till veterinären nu på morgonen men det var svårt med tider så jag får inte komma dit förrens på onsdag och idag är det ju måndag. Men det går nog bra trodde veterinären för det var ingen fara. Blir det sämre fick vi ringa.

Idag är det så regnigt så då ska jag vila ordentligt. Jag ska berätta hur det går senare.

Nospussar från mej.....

/SIGGE

Jag gillar.....

4 okt 2020

Jag gillar att vara i båten 

Den här helgen är vi i båten, det tycker jag är så kul. Vi har varit på långpromenad och då var matte med. Ikväll var husse o jag ute på kvällspromenad då var det jättemörkt. 
Nospussar från mej.....

/SIGGE 

Idag var det.....

26 sep 2020

Idag var det blött ute

Det har regnat hela dagen idag, så var det väldigt kallt ute också tyckte husse som inte var alls glad åt vädret. Jag tyckte detvar lika skönt som vanligt. 

Vilken tid det tar när husse ska torka mej när vi kommit in, måste det ta sån tid! När jag kommer uppför trappen när det regnat så brukar jag böka runt i min hundkorg där det ligger en filt, då känns der skönt. Matte tyckte att jag var blöt när jag kom in trots att husse torkat mej..... jo, jag var ju genomblöt när jag kom in men det blev ju mycket bättre.

Ha de bra och nospussar från mej......

/SIGGE

 

Många.....

25 sep 2020

Många promenader har det blivit

På senare tid har husse tagit mej på många promenader här hemma i Delsbo. Det tycker jag är jättekul. Ibland tycker husse att jag stannar och nosar för mycket, men det luktar ju sååå gott. Det spelar ingen roll om det regnar, blåser, är kallt.... jag gillar att promenera.

Jag saknar lite att gå i skogen som vi brukar göra när vi är ute med båten. Husse har sagt att vi ska snart åka till skogen här hemma.

Nej..... nu sa husse att vi ska "åka bilen"..... det älskar jag!

Ha de så bra..... nospussar från mej.....

/SIGGE

Vad fint.....

12 sep 2020

Vad fint jag haft det i sommar.

Helt underbart skönt att få vara med husse o matte i vår båt hela sommaren. Där kan jag få vara ute på däck hela dan och så kan jag gå runt hela båten och ligga var jag vill. Jo jag kan röra mej fritt gå ut när jag vill även då vi kör. Blåser det för mycket och gungar då måste jag hålla mej inne.

 

Tillbaka!